Soome tööstus kardab elektri hinna tõusu

03. märts 2004, 14:08

Ehkki Soome tööstus saab saastekvoodid Kyoto kliimaprotokolli raames tasuta, kardavad metalli- ja metsatööstuse firmad edaspidi elektri hinna järsku tõusu.

Tööstus tahab lisaaega ning ELi direktiivi jõustumise edasilükkumist, mis sätestab saastekvootidega kauplemise, kirjutab Helsingin Sanomat.

Soome metallitööstuse liidu juht Sirpa Smolsky ütleb, et esimestel aastatel pole probleeme. ?Kuid me ei tea, kuidas saastekvootidega kauplemine tulevikus elektri hinda mõjutab. See on meie jaoks tõesti suur mure.? Erinevate prognooside järgi või elektri hind tõusta 20-70% või isegi kahekordistuda, kirjutab leht.

Smolsky meelest ei ole õige, et ?karistatakse meid, kel on tooteühiku kohta maailma kõige madalam heitmete hulk.? Smolsky imestab, et EL tahab saastekvootide süsteemi iga hinna eest ellu viia. Kogu maailmas atmosfääri paisatavate kasvuhoonegaaside hulka see kuigivõrd ei mõjutaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing