Tallinna Kaubamaja jätab investorid dividendideta

Raivo Sormunen 04. märts 2004, 00:00

Ülemöödunud aasta 45 miljoni krooni suurusest puhaskasumist maksti investoritele dividendideks 1 kroon aktsia kohta. 2002. aastal rõõmustas Tallinna Kaubamaja investoreid koguni 10kroonise erakorralise aktsiadividendiga, sest soovis reguleerida kontserni kapitali struktuuri ja parandada seeläbi tulevikus omakapitali tootlikust.

Tallinna Kaubamaja juhatuse esimees Raul Puusepp möönis, et ehkki kaubanduskontserni bilanss on paremaks läinud, tuleb neil suurteks investeeringuteks raha koguda ning seetõttu sel aastal dividende ei maksta.

Puusepp lisas, et peale omavahendite nõuavad investeeringud ka võõrkapitali kaasamist.

Tallinna Kaubamaja teatas oma 2003. aasta majandusaruandes, et Viru Keskusega samal ajal avatava Tallinna Kaubamaja laienduse kogumaksumus on 95 miljonit krooni, millest 70 miljonit investeerib emaettevõte Tallinna Kaubamaja ja 25 miljonit krooni kontserni kinnisvaraettevõte Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS.

Järgmise aasta sügisel planeerib kaubanduskontsern avada Tartus Uue Kaubamaja, mille 7000m2 kogusuurus ületab praegust pinda kolmekordselt.

Tallinna Kaubamaja teatel jätkub sel aastal Tartu Kaubamaja projekteerimine ning samuti kavatsetakse alustada ehitustöödega.

Tallinna Kaubamaja aktsia sulgus teisipäeval Tallinna börsil 97,01 kroonil ehk kõigi aegade kõrgeimal tasemel, eile tehinguid aktsiaga ei tehtud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:14

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing