5. märts 2004 kell 13:30

Eesti politseinikud saavad kolm erivarustusega operatiivsõidukit

Saksamaa kingib Eesti politseinikele kolm erivarustusega operatiivsõidukit ja kriminalistikatarkvara ligi 1,3 mln krooni väärtuses.

Saksa liitvabariigi suursaadik Eestis Jürgen Dröge annab kingituse siseminister Margus Leivole üle esmaspäeval. Kolme uue erivarustusega operatiivsõiduki ja kriminalistikatarkvara koguväärtus ulatub 80 000 euroni, mis on ligi 1,3 mln Eesti krooni. Siseministeerium annab autod ja tarkvara edasi keskkriminaalpolitseile, teatas ministeerium.

Eelnevatel aastatel on Saksamaa siseministeerium saatnud Eestisse kriminalistikatehnikat, sidepidamisvahendeid, varustust ja sisustust politseikoolile, teinud keeleõpet politseiametnikele ning korraldatud erinevaid koostööseminare.

Eesti alustas politseialast koostööd Saksamaaga 1991. aastal, mil kirjutati alla politseikoostöö leping Schleswig-Holsteini liidumaaga. Tihedamat politsei-, pääste-, piirivalve- ja migratsioonialast koostööd teeb siseministeerium Schleswig-Holsteini, Rheinland-Pfalzi ja Mecklenburg-Vorpommerni liidumaaga.

Hetkel kuum