PM: Parts Rüütli kriitika all

08. märts 2004, 08:08

Mulle tundub, et Juhan Parts oli lähedal poliitilise kultuuri piiri ületamisele, kommenteeris president Arnold Rüütel valitsusjuhi avaldust.

Rüütel kommenteeris nii Partsi avaldust europarlamendi valimistel avatud nimekirju kehtestava seaduse Riigikokku tagasisaatmise kohta, kirjutab Postimees.

Presidendi kinnitusel ei mõjutanud tema motivatsiooni seaduse tagasilükkamisel ükski poliitik. Samas lisas ta, et oma erakonna seisukohti kaitsesid tema juures kõigi valitsusparteide esimehed.

«Väga jõuliselt tegi seda veel seaduse väljakuulutamata jätmise päeva pärastlõunal Res Publica esimees Juhan Parts,» ütles Rüütel. «Pärast kolmapäeval tema enda tungival palvel toimunud ja asjalikuks kujunenud vestlust ei osanud ma oodata niisugust minu seisukohti moonutavat reageerimist.»

Järgmisel päeval antud pressikonverentsil teatas peaminister, et käimas on poliitiline vaidlus, juriidikast on asi väga kaugel.

«Kui räägitakse, et rahvas võõrandub võimust, ja peetakse sel teemal ilukõnesid, siis siin on nüüd kindlasti koht, kus rahva hääle kaaluga tuleks arvestada,» lausus Parts. «Kui me nüüd ütleme, et vähendame ka rahva võimalust teha valikuid europarlamendi valimistel, siis minu arvates on see juba teatud tendentsi näitaja.»

Presidendi sõnul on küsimus põhimõtteline ega puuduta ainult europarlamendi valimisi. «Rahva pahameel nende avaliku valehäbita petmise üle süveneb, kui valimistel kandideeritakse jätkuvalt häältepüüdmiseks, mitte aga europarlamendis, Riigikogus või kohaliku omavalitsuse volikogus valijate tahte elluviimiseks,» ütles president Postimehe küsimustele vastates.

Riigikogu suurde saali jõuab europarlamendi valimise seadus tagasi juba homme.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing