PM: Tallinna volikogu uurib Falcki parkimislepinguid

08. märts 2004, 08:08

Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjon alustas kontrolli kommunaalametis, et selgitada välja, kas turvafirma Falck on üldse parkimislepinguid täitnud.

Revisjonikomisjoni liige Siim Roode ütles, et möödunud nädalal alanud revisjoni eesmärk on välja selgitada, kuidas on käivitunud kolm aastat tagasi allkirjastatud ja hiljem mitmeid kordi muudetud koostööleping erafirmaga, kirjutab Postimees.

Samal ajal kui linna kommunaalamet uurib Falcki parkimisalast raamatupidamist, alustas volikogu omakorda kontrolli kommunaalametis, et näha, mis alustel on ametnikud Falckiga lepinguid sõlminud, neid muutnud ja lepingute haldamisega toime tulnud.

Opositsioonilise Res Publica fraktsiooni liikme Roode sõnul ootavad vastamist mitmed seni selgusetuks jäänud küsimused. Ta tõi näiteks teadmatuse, kuidas peaks linn käsitlema rohkem kui kahe miljoni kroonist tühikut, mis jäi mullu parkimisrahaga täitmata.

Eelmise aasta alguskuudel tehtud lepinguparanduses määras linn Falckile kindla parkimistasu summa, mille too pidi üle kandma. Sellest jäi puudu üle kahe miljoni krooni.

Falck Eesti juhatuse esimees Peeter Tohver teatas, et parkimismaksu alalaekumine tulenes aasta jooksul ilmnenud aukudest parkimisalastes seadustes. Ometi olid need seaduseaugud juba lepingu parandamise ajal teada.

Roode nentis, et hoolimata väiksemast käibest teatas Falck, et sai mullu miljon kroon kasumit. Roode märkis, et uurima peaks sedagi, kas Falckil tuleb see kasum nüüd linnale ära maksta või ei.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing