Ettevõtjad toetavad Vene lühiviisasid

Kristiina Randmaa 10. märts 2004, 00:00

?See oleks Eesti majanduse lisavõimalus, esimene majanduspoliitiline otsus turismi arendamiseks,? ütles Hermann Reiside juht Jüri Tamm. Tema sõnul kasvaks lisaks turismisektorile ka Eesti konkurentsivõime ning võimalus, et venelased lasevad hea tahte avaldusena ka eestlased lihtsamalt maale.

Kergesti väljastatavate 3?5päevaste viisade idee kõikide Eestiga viisare?iimil olevate riikidega oli möödunud nädalal valitsuses arutlusel. Ettepaneku teinud välisministeeriumi hinnangul meelitaksid kutseta lühiviisad siia jõukaid Venemaa turiste. Praegune süsteem sunnib Venemaa turiste otsima Eestist fiktiivseid küllakutsujaid.

Eile Peterburis viibinud Reval Hotelligrupi juht Felix Mägus märkis, et tema meelest on lühiviisade näol tegu väga mõistliku ettepanekuga, mida loodetavati õnnestub teostada. ?Mõelge kõigi nende väikeettevõtjate, ilusalongide, kohvikute, restoranide, kaubanduskeskuste peale ? kust need kliendid tulevad?? nentis ta.

Mägus tõi välja, et kui soomlased moodustavad praegu Reval Hotelligrupi klientidest 50%, siis venelased vaid 5%. ?Vene kliendid on heldema käega kui Soome omad.? Praegu satuvad nad Eestisse pigem konkreetse ürituse tõttu, näiteks aastavahetuseks.

Reisibüroo Wris incoming-osakonna juhataja kt Pille Enden tõdes, et Vene turistil on praegu kergem külastada Soomet. Soome väljastab viisasid ka ilma küllakutseta, kuigi kutse võib vahetevahel viisa saamisele kasuks tulla.

Eelmisel aastal külastas Soomet 400 000 Vene kodanikku, mis on viis korda rohkem kui Eestit külastanuid.

?Eks see tsipake Tallinki lobi ole,? märkis Jüri Tamm, viidates laevafirma aprillis avatavale Venemaa-liinile.

?Kui meil oleks sihuke võim, oleks meil hea meel,? kummutas Tallink Grupi juht Enn Pant selle väite. Ta lisas, et sellest hoolimata on lühiviisa ettepanek kergendus.

Pant märkis, et usub idee läbiminekusse ning ka sellesse, et ka eestlased saavad tulevikus Venemaale lihtsustatud korras viisasid. ?Bürokraatial on piirid,? ütles ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing