Meelis Atonen: Saaremaa praamiliin tasub äriliselt ära

10. märts 2004, 10:54

Saaremaa praamiliin tasub äriliselt ära, Hiiumaa oma vajab aga dotasiooni, vahendab majandusministri sõnu tänane Meie Maa.

Majandusminister Meelis Atonen kinnitab, et ?tegemist on strateegilise infrastruktuuriga, kus konkurents kahjuks ei õnnestunud ja kui konkurenst ei õnnestu, siis on riigi asi tagada sellel infrastruktuuril teenus,' vahendab Meie Maad portaal <#saarlane.ee=http://www.saarlane.ee>.

Samas nendib Atonen, et ?ükski firma, kes tuleb mandri ja saarte vahele teenust osutama, ei tule riigile heategu tegema, vaid ikkagi nähakse ka ärihuve.'

Praamiliikluse tegelik eesmärk on võimalikult kiiresti praami peale ja maha saada ning seepärast ei ole ilmselt kellelgi midagi selle vastu, kui suvel võetakse siia natuke kergemad praamid, räägib Atonen ajalehele.

Minister väljendab Meie Maale antud intervjuus veendumust, et Saaremaa liin tasub ennast äriliselt ära, Hiiumaa liin aga vajab dotatsiooni. Kui keegi tahab, võib ta ministri arusaamise järgi tulla teiste kõrvale, kuid kõik ülevedajad peavad konkureerima võrdsetel tingimustel, st osutama teenust aasta läbi.

?Meie käitume avatult, avalikult, ja kui see mõnele firmale ei meeldi, siis ta võibki minna teise kohta teenust osutama,? viitab Atonen, märkides aga ka, et probleem ei ole Saaremaa Laevakompaniis, vaid riigis, kes oma õiguste eest siiani ise on nõrgalt seisnud.

?Ma saan väga hästi aru, et Meelis Atoneni poliitiline hea nimi on siin kaalul,? kinnitab minister ja väidab, et ?Eesti riik suudab siia 1. oktoobriks praamid korraldada.?

<pilt2#fotod/Inimesed/Inimesed_A/Adonen_1_indrek.jpg#401#600#Meelis Atonen>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing