Eesti valuutavahetaja liigub Rootsi kontori edu korral ka Taani ja Norrasse

Andres Põld 11. märts 2004, 00:00

?Esialgu ostime inimest, kes hakkaks Stockholmi kontorit juhatama ja kui projekt osutub kasumlikuks, üritame edasi minna Taani, välistatud pole ka kogu Skandinaavia hõivamine,? ütles Tavidi juhataja Kuno Rääk.

Räägu kinnitusel on Tavidi sihtgrupiks Stockholmis suuremad kliendid, kellele kavatseb firma pakkuda konkurentidest ja pankadest soodsamaid vahetuskursse.

Rootsi Forexi valuutavahetuskontserni juhataja Hans Hellquist ütles majanduslehele Dagens Industri, et nad hoiavad Tavidi Stockholmi tulekul silma peal, kui konkurentsist tulenevat otsest ohtu nad ei tunneta. ?Oma domineeriva turupositsiooniga Põhjala turul on meil kliendid hästi peos,? märkis Hellquist.

Kuigi Tavid pakub Rootsi kontori juhatajale aastapalgaks 600 000 Eesti krooni, pole Tavidil sobiva inimese leidmine veel õnnestunud. ?Kui Äripäev kirjutab pikast vabade tippjuhtide pingist, siis tegelikult ei taha nad nii väga sellise raha eest tööle tulla,? märkis Rääk.

Lisaks Eestile on Tavidil praegu Helsingis üks kontor ja Riias kaks kontorit. Räägu sõnutsi läheb neil Helsingis normaalselt, päevane valuutavahetuse maht on paarsada tuhat eurot. Stockholmis loodab Tavid suuremat päevakäivet.

Põhjamaades 65 valuutavahetuspunkti omava Forexi aastane rahavahetuse maht on 37,5 mld Eesti krooni Tavidi 4,6 mld Eesti krooni vastu. Samas pakub Tavid lisaks rahavahetusele ka kiiret valuutaülekande teenust.

Tavid alustas tegevust 1992. aastal, praegu töötab firmas poolsada inimest. Ettevõtte eelmise aasta kasum jääb eeldatavalt veidi alla 10 miljoni krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing