Pool lihatööstusest võib kaduda

ÄP 11. märts 2004, 00:00

Paari aasta pärast on Eestis poole vähem lihatööstusi, sest väikesed tööstused ei suuda praeguses hinnasõjas kaua konkurentsis püsida, ennustasid lihatöösturid lihaliidu üldkoosolekul. ?On täiesti loomulik, et paari aasta pärast pole meil enam nii palju lihatööstusi kui praegu,? lausus lihaliidu juhatuse esimees Peeter Maspanov. ?Üksteist lämmatatakse hinnasõjas.? Lihatöösturite hinnangul suureneb lähiajal ka nn musta liha osakaal (praegu hinnanguliselt 40%) ja sellepärast jääb lihatööstuste selle aasta käive ilmselt eelmise aastaga võrreldes väiksemaks. 1998. a kasvas Eesti lihatööstus käibe järgi tervikuna 5-6%, seda peamiselt aasta esimesel poolel. Lihatoodete eksport vähemalt selle aasta jooksul ei suurene, ennustavad töösturid.

Hetkeseis: Tollane ennustus läks täppi: kui näiteks aastaks 2000 oli väikese võimsusega lihatööstuste arv veel ligikaudu 250, siis eelmise aasta oktoobri seisuga oli neid järele jäänud vaid 118.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing