Kalevi vähemusaktsionär Milestone esitas hagi uues kuues

Annika Matson 12. märts 2004, 00:00

?Tulenevalt seaduse keerdkäikudest on see hagi uues kuues sama sisuga kohtus edasi,? ütles OÜ Milestone juht Priit Kotkas.

Kotkas ütles, et nad palusid, et kohus peataks võlaõiguslepingu, mis sõlmiti Kalevi ja Raldoni vahel ning millega taheti müüa Pärnu mnt 139 hoone 100 miljonit krooni odavamalt ning seega kahjustada aktsionäride huve.

?See kaebus oli suunatud võlaõigusliku lepingu peatamise ja kehtetuks tunnistamise vastu. Nüüd soovime, et menetlust hakatakse pidama asjaõigusliku lepingu suhtes ehk järgmise lepingu suhtes,? ütles Kotkas.

Ta möönis, et jätkub vaidlus asjaõiguslepingu üle ning põhimõtteliselt ei ole selle asjaga veel midagi lõppenud.

Kotkas selgitas, et tegemist oli võlaõigusliku lepinguga, mille loogika on selles, et kui mingit maja müüakse, siis tehakse varem leping, kus pannakse kirja, mis tingimustel hiljem asjaõigusleping tehakse.

Tallinna linnakohtu määrusega mõisteti ASilt Milestone ASi Kalev ja OÜ Raldon kasuks välja ka kohtukulud, mis Kotkase ütluste kohaselt olid 56 000 krooni. Milestone?il on hetkel Kalevi vastu kohtus seitse hagi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing