Kolm riiki jõuavad koju

ÄP 12. märts 2004, 00:00

Täna (12.03.1999) annavad T?ehhi, Poola ja Ungari välisminister Missouri osariigis Independence?is NATOle üle allakirjutatud dokumendid, millega neist saavad selle organisatsiooni täieõiguslikud liikmed. ?Pärast dramaatilisi ajaloosündmusi on T?ehhist jälle saanud Euro-Ameerika maailma julgeoleku lahutamatu osa. See annab meile lootust, et meie maad kunagi enam ei vallutata ega ohverdata ühelegi agressorile,? ütles T?ehhi president Vaclav Havel kohtumisel Poola presidendi Aleksander Kwasniewskiga. Ja too lisas: ?NATOsse astumisega naaseme me lõpuks oma päriskoju.? Ülejäänud üheksa Ida- ja Kesk-Euroopa riiki, nende seas ka Eesti, jäävad veel NATO ukse taha. Ehkki NATO on lubanud uutele liikmetele uksed lahti hoida, kardab lääs Venemaad ärritada.

Hetkeseis: 10. märtsil võttis Riigikogu 85 poolthäälega vastu Põhja-Atlandi Lepinguga ühinemise seaduse, millega Eesti võetakse vastu NATOsse. Ühinemisdokumentide pidulik üleandmine USA välisministrile toimub 2. aprillil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing