Oki pea kohale koguneb pilvi

Villy Paimets 12. märts 2004, 00:00

Atoneni sõnul saab Okk valida, kas jätkab mõne osa juhina või lahkub.

Muudatused Eesti Energias on juba alanud. Kevadel alustavad kontserni sees tööd osaühingud Põhivõrk ja Jaotusvõrk. Jagamine tuleb euronõuete alusel tehtud elektrituruseadusest ning sellest on firma avalikkust teavitanud.

Majandusministeeriumis on sündinud veelgi radikaalsem plaan, mis näeb ette Eesti Energia struktuuriüksuste jagamist firmadeks, mille aktsiaid hakkab hoidma ministeerium.

Eesti Energia juhatuse esimees Gunnar Okk jäi eile Atoneni ettepanekuid kommenteerides kidakeelseks. ?Energiapoliitikat teeb Eestis majandusminister Meelis Atonen. Eesti Energia juhatuse töö on täita neid ülesandeid, mida annab meile aktsionär ja nõukogu. Kui toimub muudatus Eesti energiapoliitikas, siis on Eesti Energia ülesanne sellega kaasa minna,? lausus ta Äripäevale.

Monopoli lõhkumine toob neli-viis uut juurde, ütles Eesti Energia nõukogu liige Janno Reiljan energiaettevõtte jagamise kava kommenteerides. ?Kui praegu on üks monopol tarbija kukil, siis pärast Eesti Energia tükeldamist on juba 4 või 5 monopoli tarbija kukil, sest jaotusvõrk jääb ikka monopoolseks, samuti põlevkivi tootmine ja muud praeguse kontserni osad,? ütles Reiljan. ?Nii et kontsern pole siinkohal sugugi üleliigne.?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing