12. märts 2004 kell 9:12

Euroopa aktsiaturud teist päeva tugevas languses

Madriidi terrorirünnaku tõttu on Euroopa aktsiaturud juba teist järjestikkust päeva tugevas languses.

Euroopa aktsiaturgude indeks Dow Jones Stoxx 50 oli hommikul kukkunud juba 1,9 protsenti Euro Stoxx 50 (Euroopa rahaliidu liikmesriikide aktsiate hinnaliikumist peegeldav indeks) 2 ja Stoxx 600 1,7 protsenti, teatab Bloomberg. Kõik kolm Euroopa indeksit tegid ka eile viimase 10 kuu suurima kukkumise. Hispaania juhtivaktsiate indeks IBEX 35 oli kella 11ks kukkunud 2,3 protsenti.

?Meil on probleeme turismi-, meelelahutussektori ja lennundussektori aktsiatega,? kommenteeris uudisteagentuurile Suurbritannia fondijuht Calvin Vaudin. Euroopa suurima lennukompanii British Airwaysi aktsia on langenud 5,1 protsenti 270 Suurbritannia pennini (eile kukkus see 7,9%), KLM Royal Dutch Airlanes aktsia on kukkunud 5,9 protsenti. Euroopa suurim reiskompanii TUI aktsia hind on langenud 4,7 protsenti 17,20 euroni.

Hetkel kuum