GNT Grupp astub konsortsiumisse Euroopa suurimate arvutihulgimüüjatega

15. märts 2004, 17:38

Soome ja Baltikumi suurim arvutikaupade hulgimüüja GNT Group ühineb Euroopa juhtivate arvutihulgimüüjate konsortsiumiga, teatas ettevõte.

GNT Group tegutseb Soome, Rootsi, Eesti, Läti ja Leedu turul ning tema uued partnerid ALSO Shveitsis, Copaco Hollandis ja Esprinetiga Itaalias. Ettevõtted moodustavad koos European Wholesale Group"i (EWG). See on iseseisvate juhtivate hulgimüüjate konsortsium, mis ühendab nelja põhitegijat Euroopa arvutikaupade hulgimüügi turul.

'Kutse liituda EWGga annab tunnistust sellest, et käime sama rada Euroopa tipptegijatega,? ütles Mikko Pakkanen, GNT Group"i juhatuse esimees.
GNT Eesti tegevdirektor Anti Kuiv ütles, et tegu on suhete, mitte finantsliiduga. 'See loob erakordselt suure mahuefekti, suudetakse liigutada veelgi suuremaid kaubakoguseid üle maailma,? märkis Kuiv.

Nelja konsortsiumisse kuuluva ettevõtte kogukäive on rohkem kui 3 mld eurot, tööd antakse rohkem kui 1700 inimesele. Konsortsiumil on Austrias, Belgias, Eestis, Soomes, Saksamaal, Itaalias, Lätis, Leedus, Rootsis, Shveitsis ja Hollandis ühtekokku 47000 edasimüüjat.

GNT Group on suurim arvutikaupade hulgimüüja Soomes ja Balti riikides. GNT müüb kaubamärke 3Com, Canon, Electronic Arts, Fujitsu-Siemens, Hewlett-Packard, Hitachi, IBM, Intel, Kingston, LG, Maxtor, Microsoft, Samsung ja Sony. GNT Group"i peakontor ja pealadu asuvad Tamperes. 2003. aasta lõpu seisuga töötab GNTs enam kui 500 inimest. Müügikäive oli 2003. aastal 532 mln eurot.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing