PM: Falck rikub Vabaduse väljakul raha kogudes liiklusseadust

15. märts 2004, 08:07

Turvafirma Falck rikub liiklusseadust, sest ei arva Tallinnas Vabaduse väljaku parklasse jäetud autode puhul parkimistasust maha 15 esimest tasuta minutit.

Kui enne 15 minuti lõppemist saavad autoomanikud AS Falck Eesti hallatavast Vabaduse väljaku parklast tasuta välja sõita, siis need juhid, kes on auto veerand tunnist kauemaks parkinud, maksavad esimese tunni eest täishinda ehk ettenähtust kolm krooni rohkem, kirjutab Postimees.

Ometi näeb parkimisseadus ette, et esimene 15 minutit parkimist peab kohaliku omavalitsuse tasulise parkimise alas olema kõigile tasuta. Tallinna liiklusteenistuse direktor Mati Songisepp kinnitas, et Vabaduse väljaku parkla on samas staatuses nagu kogu ülejäänud Tallinna tasuline parkimisala ja seal kehtib seega ka liiklusseadusega lubatud soodusaeg.

Kuna esimene parkimistund maksab Vabaduse väljakul 12 krooni, peaks firma seadust järgides küsima tund aega parkinud juhtidelt vaid üheksa krooni.

Liiklusseaduse tasuta 15minutilist parkimist lubanud säte jõustus mullu 1. veebruaril, mistõttu on Falck jõudnud Vabaduse väljakul ebaseaduslikku parkimisraha koguda juba üle aasta.

Esimest tasuta veerandtundi ei luba nautida ka 19 linnatänavaid ääristavat parkimisautomaati. Automaadid ei anna parkimispiletit, mis hakkaks kehtima 15 minutit pärast ostmist või oleks kolm krooni odavamad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing