15. märts 2004 kell 13:27

ERGO Elukindlustus AS kogus 4,5 mln krooni kindlustusmakseid

ERGO Elukindlustuse AS kogus käesoleva aasta veebruaris 4,5 miljonit krooni kindlustusmakseid, teatas ettevõte.

Summa on 300 000 krooni ehk 7% suurem kui eelmise, 2003. aasta veebruaris kogutud summa. Käesoleva aasta esimese kahe kuuga kogus ERGO Elukindlustuse AS 8,7 miljonit krooni kindlustusmakseid. Seega kogus kindlustusettevõte 300 000 krooni ehk 4% rohkem kui 2003. aastal sama aja jooksul.

Väljamakstud nõuete summa oli veebruaris 424 000 krooni, s.o maksis ERGO 38% rohkem välja kui eelmise, 2003. aasta veebruaris. Tänavu esimese kahe kuu jooksul hüvitas ERGO Elukindlustuse AS oma klientidele kahjutasuks 721 000 krooni, mis on 20% rohkem kui 2003. aasta samal ajavahemikul.

ERGO Elukindlustus tegutseb Eestis üheksandat aastat. 1995. aastal BICO Elukindlustuse ASina loodud elukindlustusselts kannab ERGO nime alates 2001. aasta augustist. Selts tõi Eesti turule klassikalise pensionikindlustuse ehk pensioni III samba. See moodustabki seltsi portfellis kõige suurema osa. ERGO Elukindlustus pakub Eestis seni ainsa kindlustusseltsina vabatahtlikku ravikindlustust.

ERGO Elukindlustuse AS kuulub Saksamaal asuvasse ERGO Kindlustusgruppi. Sama omanik on ka kahjukindlustusseltsil ERGO Kindlustuse AS ja kogumispensionifonde haldaval ERGO Varahalduse ASil.

ERGO tegutseb 23 Euroopa riigis, sh kõigis kolmes Balti riigis, omades 27 miljonit klienti üle Euroopa. ERGO Kindlustusgrupi põhiomanik on maailma suurim, aastal 1880 loodud edasikindlustuskontsern Münchener Rück.

Hetkel kuum