Ülo Toomsalu • 16. märts 2004 kell 5:58

EPL: Michelin müüb Eestis tühjenemiskindlaid rehve

Michelin alustas Baltimaades tühjenemiskindlate rehvide müüki, uuelt toodangult ootab firma müügiedu nii Balti riikides kui ka mujal Euroopas.

Michelin Rehvide ASi Balti müügijuht Kaspar Sepp ütles Eesti Päevalehele, et märtsis tõi ettevõte turule rehvid, millega on võimalik edasi sõita ka siis, kui nael või mõni muu terav ese on selle sisse tunginud. ?Inimene ei pruugi seda teadagi, kui tal nael rehvis on,? iseloomustas Sepp Michelini toodet.

Kui varasemate sarnaste toodete puhul sai naelaga rehvis sõita maksimaalselt paarsada kilomeetrit ning naela eemaldamisel tekkinud auk tuli hiljem ikkagi ära parandada, siis Kleber Protectis muudab autojuhi elu tunduvalt lihtsamaks, teatas Michelin.

Rehvi sattunud naelad on soovitav küll välja tõmmata, ent sellest tekkinud augu katab tihedalt ja kindlalt kinni spetsiaalne polümeerkiht rehvi sisepoolel. Rehvi rõhk naela sattumisel rehvi või selle eemaldamisel sealt ei vähene. ?Rehvi surve mõjul ja materjali elastsusest tingituna jääb rehv terveks,? selgitas Sepp.

Siiski soovitas Sepp rehvide rõhku aeg-ajalt siiski kontrollida ka Kleber Protectise puhul, sest kahjustuste eest pole kaitstud rehvi küljed.

Uus toode on tulenevalt oma eripärast ka natuke kallim ? hinnavahe tavaliste rehvidega on umbes kümme protsenti ehk keskmiselt 150 krooni.

Sepa sõnul võib eelmise aasta müügitulemuste põhjal öelda, et autoomanike huvi Kleberi kui brändi vastu on kasvanud. Seetõttu loodab firma ka tühjenemiskindla rehvi müügiedu.

Hetkel kuum