Kuidas värvida melamiinpinda?

Arto-Randel Servet 17. märts 2004, 00:00

Värvimise seisukohast on need pinnad sarnased, oluline on pinna ettevalmistamine ja kruntimine. Esimese sammuna tuleb värvitav pind pesta puhastusvahendi Vivaclean vesilahusega, mis eemaldab mustuse. Läikiv pind tuleb matistada liivapaberiga (nr 240), teravad nurgad lihvida faasi ja eemaldada lihvimistolm.

Tavalised krunt- ja mööblivärvid ei nakku melamiini ja laminaadi kõva sileda pinnaga, seega võib krundiks kasutada näiteks Tikkurila nakkekruntvärvi OTEX, mis on mõeldud raskesti värvitavatele pindadele. Nõnda ettevalmistatud lamineeritud kapi või riiuli võib järgmisel päeval üle värvida mööblivärviga Vivatix, Melodu Universal või Universal Tix. Vesialuselise värvi puhul kasutatakse sünteetiliste harjastega pintslit, lahustipõhise värvi korral naturaalsetest/kombineeritud harjastest pintslit. Mõlema puhul sobib ka viltrull.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:17

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing