Börsikommentaar: Telekomi kosilased tulevad

17. märts 2004, 09:40

Täna külastab Eestit ja peaminister Partsi TeliaSonera juhatuse esimees Anders Igel, et isiklikult tutvustada firma strateegiat Eestis.

Ehkki TeliaSonera Norra, Taani ja Balti riikide kommunikatsioonidirektori Kjell Lindströmi sõnul ostupakkumist ei esitata, on selge, et niisama tutvustama ei tuldud. Tuldi riigile tugevat survet avaldama, et Eesti müüks kiiresti oma osa ära.

Tallinna börsi juht Gert Tiivas arvab tänases Eesti Päevalehes, et TeliaSonera usub, et ?Eesti konkurentsiametiga läheb neil libedamalt kui Euroopa Liidu vastava ametkonnaga, kellega neil tuleb arvestada pärast 1. maid?.

Selles suhtes on Tiivasel tõenäoliselt õigus. Euroopa konkurentsiametist on saanud tugevam ametkond kui seni paljukardetud USA ametkonnast, kes pani mõned aastad tagasi veto General Electricu katse võtta üle Honeywell. See sündmus oli üks väheseid ebaõnnestumisi General Electricu legendaarse juhi Jack Welchi karjääris. Nüüd maadleb Euroopa konkurentsiametiga maailma suurim tarkvaratootja Microsoft.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing