Börsiülevaade: Kaks tehingut enne päeva lõppu päästisd kauplemispäeva maine

17. märts 2004, 16:01

Kaks tehingut Hansapangaga kaks minutit enne kauplemispäeva lõppu andsid 83 protsenti börsi kogukäibest ja 96,5 protsenti Hansapanga aktsia käibest.

Veel kaks minutit enne börsipäeva ametlikku lõppu oli börsi käive alla kahe miljoni krooni ning Hansapanga omanikku oli vahetanud vaid 1415 Hansapanga <GR#EE.HP>aktsiat. Siis toimus kaks suurtehingut Hansapanga aktsiaga, mis piltlikult öeldes päästsid börsi maine ja andsid mõnesuguse (vähemalt formaalselt) kauplemisaktiivsuse. Nende kahe tehinguga vahetas omanikku 38 122 väärtpaberit ja andsid käivet 14,08 miljonit krooni. Hanaspanga kogukäive oli täna 14,6 miljonit krooni. Aktsia hind, mis oli päeva jooksul väikeses miinuse ning seejärel samaväikses plussis jäi võrreldes eilsega samale tasemele.

Kui poleks neid kahte tehingut olnud, poleks ühegi väärtpaberi kauplemiskäive miljoni piiri ületanud. Suuruselt teise käibe, 0,83 miljoni krooni, andis kauplemine Eesti Telekomi <GR#EE.ETL>aktsiaga. Telekomi hind kerkis 0,91 protsendi võrra 121,26 kroonile.

Ühest küljest oli kauplemine börsil tõesti äärmiselt väheaktiivne, aga kui samal ajal vaadata, kui paljude tehingutega tehinguid sooritati, siis oli tegevus aktiivne. Nimelt sai käe valgeks kõik põhinimekirjas noteeritud aktsiad, investornimekirja aktsiatega ei sooritatud tehinguid vaid Estiko ja Klementiga.

Põhinimekirja suurimad tõusjad olid Tallinna Kaubamaja <GR#EE.TKM>ja Harju Elektri <GR#EE.HELEK>aktsiad, mille hinnad kerkisid ka kõigi aegade kõrgeimale tasemele. Esimese kallines 3,28 protsendi võrra 98,57 kroonini, Harju Elektri aktsia kallines aga 2,63 protsenti 128,30 kroonini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing