Põllumajandusminister: ettevõtte juht tuli ja ütles, et vilja lihtsalt enam pole

17. märts 2004, 10:16

Põllumajandusminister Tiit Tammsaare sõnul teatas Rakvere Viljasalve juht Vladimir Semjonov lihtsalt, et riigi julgeolekuvaru vilja enam pole.

Tammsaare sõnul teatas Vladimir Semjonov Eesti Viljasalvele vilja kadumisest ette kandes järgmist: 'Kannan ette, et seoses omavolilise tegevusega ning oma majandustegevusega vili puudub.' Semojonov mainis vilja kadumise põhjustena ka halvenenud hoiutingimusi.

Eesti Viljasalve juht Ago Soots esitas eile Semjonovi kirja alusel politseile avalduse kriminaalasja algatamiseks. Soots on Eesti Viljasalve nõukogule esitanud ka lahkumisavalduse.

Tammsaar ei nõustunud ütlema, kui suur kogus riigi julgeolekuvaru vilja Rakverest kadunud on. 'See on ikka väga suur kogus, mitu rongitäit,' ütles ta vaid. Vili oli tema sõnul olemas 22. jaanuaril 2004, kui Rakvere Viljasalve kontrolliti.

Rakvere Viljasalves tehakse kordusinventuur ning just praegu kihutavad inventeerijad Tammsaare sõnul Rakvere poole. Vilja hoidmise leping Rakvere Viljasalvega ilmselt lõpetatakse. Samuti on asja suhtes põllumajandusministeeriumi siseselt algatatud erikontroll.

Riigi julgeolekuvaru teravilja hoitakse veel peale Rakvere Viljasalve neljas kohas. Rakvere Viljasalvega oli Eesti Viljasalvel vilja hoidmise leping juba 1999. aastast alates ning seni pole mingeid probleeme selle ettevõttega olnud. Ka vilja ära kaotanud või maha müünud Semjonov töötab Rakvere Viljasalves aastaid.

'Mind valdas jõuetu viha seda lugu kuuldes,' ütles Tammsaar. 'Kuidas saab keegi nii nahaalne olla?'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing