USAs mõõdukas optimism

Tõnis Oja 18. märts 2004, 00:00

USA Föderaalreservi otsus, et keskpank jätab baasintressi muutmata, lõpetas kolmapäeval USA aktsiaturgude närvilise kauplemispäeva mõõduka tõusuga.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 0,8%, 10 187,67 punktini. Suurima toetuse sai maailma enimjälgitav indeks tööstuskonglomeraadilt 3M, kes tõstis esimese kvartali majandustulemuste prognoosi, mis lennutas aktsia hinna esmaspäevaga võrreldes 5,3% kõrgemale, 78,81 dollarini.

Hästi läks ka pangandussektoril, mis andis Bloombergi teatel kolmandiku S&P 500 indeksi 0,6%st tõusust. Peamiselt tehnoloogiasektori hinnaliikumist kajastav Nasdaqi koondindeks kerkis 0,2%, 1943,09 punktini.

USA Föderaalreservi Vabaturu Komitee otsustas jätta baasintressi muutmata. Keskpanga otsus oli suuresti ette teada (õigemini arvatav), kuid selgitus, mis viitas olukorrale tööturul, viis aktsiaturud esialgu langusesse. Alles pärast seda, kui võlakirjade hinnad olid tõusma hakanud, hakkasid neid järgima ka aktsiaturud.

Selgitus viitas ka asjaolule, et Fed kavatseb jätta baasintressi 46 aasta madalaimale tasemele pikemaks ajaks, sest avalduse keel oli vaoshoitum kui pärast eelmist otsust, kirjutas Washington Post.

Eile optimism aktsiaturgudel jätkus. Tund aega pärast kauplemise algust oli Dow kerkinud eelmise päevaga võrreldes 0,75, Nasdaqi koondindeks koguni 1,17%. Maailma suurim kiirkullerkompanii FedEx tõstis viimase kvartali kasumiprognoosi. Analüüsikeskus Thomson Financial tõstis Bloombergi andmetel S&P 500 indeksisse kuuluvate ettevõtete kasumi kasvu prognoosi 13,2%ni. Varem arvas analüüsikeskus, et kasumid kasvavad 12,9%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing