Arco Vara: üüri piirmäära kadumine üüriturgu ei mõjuta

18. märts 2004, 16:39

Arco Vara Grupi nõunik Hannes Kuhlbach ütles, et üüri piirmäära kaotamine üüriturgu ei mõjuta.

Üüri piirmäär mõjutab üüriturgu järjest vähem, leidis Kuhlbach ja põhjendas, et reaalne üüriturg toimib juba aastaid. 'Pigem on tegu poliitilise kui sotsiaalse probleemiga. Teistes linnades ei sattunud inimesed tänavanurgale nutma ja mis me siin Tallinnas ikka kardame,' ütles Kuhlbach.

Otsus üüri piirmäärad kaotada puudutab omanikena umbes 2000 inimest, märkis Kuhlbach. 'Tallinn teeb sotsiaalpoliitikat võõraste kätega,' lisas ta ja selgitas, kuidas sundüürnikud elavad sisuliselt majaomanike arvelt.

Osad majaomanikud pole seetõttu olnud huvitatud neile kuuluva elamu majandamisest, vaid püüdnud sundüürnikest vabaneda. 'Parem tee üürnike jaoks on olnud kokkulepe, et nad lahkuvad, halvemal juhul, teate isegi, kipuvad need majad põlema minema,' rääkis Kuhlbach.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing