EPL: Välistööturg ahvatleb enim noori

18. märts 2004, 08:06

Kõige enam tahavad välismaale elama minna noored ja keskharidusega eestlased, sest loodavad seal paremat teenistust leida.

Samas selgub Praxise korraldatud uuringust ?Eesti tööealise elanikkonna töötamise potentsiaal Euroopa Liidu riikides?, et võrreldes varasemaga on välismaale tööle minna soovijate hulk vähenenud. Alaliselt tahab sinna elama minna vaid kolm protsenti küsitletutest. Kolm neljandikku tuhandest vastajast soovis välismaale tööle minna ajutiselt, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kõige enam loodavad välismaal tööd leida keskharidusega inimesed või kõrgkoolis hariduse saajad, eriti mehed. ?Samas on välismaale tööle minejate arv Eestis suhteliselt väike ning ilmselt ei tekita see tööturul probleeme,? lisas Praxise tööturupoliitika analüütik Epp Kallaste.

Sotsiaalministeeriumi asekantsleri Piret Lilleväli sõnul on oluline jälgida, kuidas noored hakkavad ära minema. ?Noortel on kergem uues keskkonnas hakkama saada ja elama jääda,? lausus ta.

Sotsioloog Andrus Saar aga märkis, et noorte välismaale minekut pole vaja karta. ?Isiklikult olen veendunud, et välismaal õppimine, vähemalt mõnda aega, peaks olema sunduslik,? ütles ta, lisades, et välismaal saab inimene ühelt poolt kogemuse, seal töötades jalad alla. ?Kui noor inimene hakkab Eestis tööle, on tal siin väga raske kohe korterit osta.?

Uuringust selgus ka, et enim tahetakse välismaal teha ajutisi lihttöid ? peamiselt põllumajanduses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing