PM: Savisaar ei võta ajakirjanike pöördumist tõsiselt

18. märts 2004, 08:08

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ei võta enda sõnul pealinna meediapoliitikat kritiseerinud ajakirjanike avalikku kirja tõsiselt.

«See on piinlik lugu,» lausus Savisaar avalduse kohta. «Anonüümsetele kirjadele vastamine ei ole tõsine asi, millele linnapea peaks tähelepanu pöörama.»

Kuigi pöördumisele oli alla kirjutanud 12 tegevajakirjanikku seitsmest väljaandest, nimetas linnapea kirja ikkagi anonüümseks, kuna selles oli märgitud, et lisaks allakirjutanutele suhtub pealinna meediapoliitikasse kriitiliselt veel üle 30 ajakirjaniku, kirjutab Postimees.

«Ma tahaks teada, kes on need 30 sarnaselt mõtlevat ajakirjanikku,» lausus Savisaar. Ta märkis siiski, et linn ei jäta kirjale vastamata ning küllap leitakse inimene, kes seda teeb.

«Tallinna avalikud suhted on allutatud Allan Alaküla juhitavale propagandateenistusele, mis ei kanna samu väärtusi nagu kogu ülejäänud avalik sektor,» märkisid ajakirjanikud oma pöördumises. «Probleemile lisab kaalu linnapea Edgar Savisaare komme hoiduda suhtlemast ajakirjandusega.»

Ajakirjanike hinnangul süüdistab linnavõim ajakirjandust alusetult kallutatuses ja pahatahtlikkuses, põhjendades sellega vajadust massilise munitsipaalmeedia järele.

Alaküla lausus, et pöördumine peegeldab grupi ajakirjanike võimetust asjaoludest õigesti aru saada. Ta märkis, et väidetavalt pärineb avaliku kirja initsiatiiv uudisteagentuurist BNS ning see näitab, et agentuur tunnetab Raepressi nime all tegutsevas linna pressiteenistuses ohtlikku konkurenti.

Tallinna meediapoliitikat on viimase kuu aja sees avalikult kritiseerinud peaminister Juhan Parts ning Riigikogu liige Rein Lang. Samuti teatas õiguskantsleri büroo kuu alguses, et linnavõim on piletimäärust puudutanud õiguskantsleri märgukirja ning selles olnud seisukohti linlastele vääralt edastanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing