Valitsus otsustas määrata jäätmeveoga tegelemise omavalitsustele

18. märts 2004, 10:32

Valitsus otsustas täna toetada seaduseelnõud, millega määratakse vastutus prügiveo korraldamise eest kohalikule omavalitsusele.

Valitsus otsustas täna toetada Riigikogu keskkonnakomisjoni poolt 17. veebruaril 2004. a algatatud kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse muutmise seaduse eelnõu (265 SE). Eelnõu on algatatud eesmärgiga ühtlustada jäätmeseaduses ja kohaliku omavalitsuse korralduse seaduses sätestatud kohaliku omavalitsuse ülesanded jäätmehoolduse valdkonnas. Täiendatakse kohaliku omavalitsuse ülesandeid jäätmehoolduse valdkonnaga ja sätestatakse seoses jäätmehooldusega kohaliku omavalitsuse volikogu ainupädevus.

Jäätmeseadus, millega eelnõu kooskõlla viidi, kohustab kohalikku omavalitsust korraldama oma haldusterritooriumil regulaarselt konkursse jäätmeveoettevõtte leidmiseks. Konkursi võitjal on määratud veopiirkonnas ainuõigus jäätmeliikide vedamiseks. Kõigil jäätmetekitajatel ehk firmadel, ühistutel ja eramajade omanikel on eelnõu järgi kohustus sõlmida välja valitud prügivedajaga leping ning osta temalt teenust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing