Magnum Medicali kriminaalasjas toimuvad vestlused ettevõtjatega

Heidit Kaio 19. märts 2004, 00:00

Konkurentsiamet on algatanud Magnum Medicali suhtes kriminaalasja, milles süüdistatakse ettevõtet osale klientidele põhjendamatute eeliste tegemises.

Konkurentsiameti peadirektori asetäitja Aini Proosi sõnul ei saa amet täpsustada uurimise sisu ega ka seda, kas uurimine puudutab Magnum Medicali soodustusi Apotheka apteekidele. Magnum on keti suuromanik.

Konkurentsiseaduse järgi ei tohi turgu valitsev ettevõte põhjendamatuid soodustusi teha. ?Nii ei saa, et nägu meeldib, siis teeb soodustusi või vastupidi,? ütles Proos. ?Turgu valitsevatele ettevõtetele on karmimad tingimused. Kõiki peab võrdselt kohtlema.?

Magnum Medicali juhatuse esimees Margus Linnamäe on öelnud varem Postimehele, et ettevõte on kindlal veendumusel, et konkurentsiseaduse rikkumisega kõnealusel juhul tegemist ei ole.

Linnamäe sõnul lähtub firma ravimeid müües puhtmajanduslikust loogikast, mille kohaselt suur- ja püsiklientidele on võimalik suurema müügimahu ja stabiilse kliendisuhte alusel pakkuda kaupa odavamalt. Ta märkis, et hinnaerinevused ulatuvad kõige rohkem ühe protsendipunktini, sõltuvalt kliendi sisseostumahust.

Aini Proos ütles, et uurimist ei algatatud ühegi konkreetse kaebuse põhjal. ?Riigikogu keskfraktsioon oli küll kaebuse esitanud, kuid selle põhjal polnud põhjust uurimiseks,? ütles Proos. ?Meil oli endal piisavalt materjali.?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing