Rahvusooperisse lastega lustima!

Kersti Inno 19. märts 2004, 00:00

Ülestõusmispühade eel esitatakse Rahvusooperi Estonia vastvalminud kammersaalis 12 korral kevadist laulumängu lastele ?Suur Munamägi?.

See on romantiline kevade tärkamise ja ülestõusmispühade lugu, kus lustakad metsaloomad ja linnud otsivad vastuseid küsimustele ?Mida tähendavad ülestõusmispühad??, ?Miks värvitakse ja kingitakse mune??, ?Mis on sel kõigel pistmist lihavõttega??. Loo jooksul leiavad neile küsimustele sageli veidraid, kuid loogilisi ja naljakaid vastuseid Põrsas Pall (Helgi Sallo), Jänes Juss (Sirje Puura), Poni Pontius (Hans Miilberg), Öökullid Kakk ja Sorr (Kalju Karask ja Alar Haak) ning Karu Ott (Villu Valdmaa). Üks peategelasi on Marakratt Mait, keda mängib 11aastane Valter Soosalu, kes on publiku poolehoiu pälvinud juba mitmes varasemas Rahvusooperi etenduses: ?Nukitsamees?, ?Nuki esimesed jõulud? ja ?Ooperimarakratid?. Kolme liblika rollis on kolm 7aastast tüdrukut.

Muheda lavaloo autor on Neeme Kuningas. Muusika on loonud Villu Valdmaa ja Heini Vaikmaa. Kunstnik on Jane Kaas ja liikumisjuht Tatjana Järvi.

Sõnademängu, vallatuste ja muusika kaudu avaneb lastepäraselt ja sõbralikult salapärane ülestõusmispühade lugu, pakkudes rõõmu nii kõige väiksemate kui ka kõige suuremate silmale ja südamele. Laulumängu meloodiad paeluvad lapsi ja toovad äratundmisrõõmu vanematele. Armas muusikalugu kogu perele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:23

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing