Üürid vabaks

Mati Feldmann 19. märts 2004, 00:00

Ma ei ole siiamaani tabanud sotsiaalse grupi - või on see juriidiline termin? - sundüürnik mõtet. Et kuidas saab kedagi vastu tahtmist sundida midagi üürima? Kui üür ületab talutavuse piiri, siis läheksin mujale, kus üür on madalam, sest ma ei ole ju sunnismaine talupoeg. Või mõtleksin eluaseme priiks ostmisele, kui see nii armas on. Igavesti korterituru keskmisest soodsamalt elada ma ei loodaks.

Jah, meil on erastatud, kinnistatud ja elamualuse maa eest makstud paneelelamu korter, mille nõukogudeaegne üür oli 13,2 kop ruutmeeter. Need ajad ei tule tagasi. Samas ei ole paneelmajades erastatud korterid teab mis ihaldusväärsed kinnisvaraobjektid - kuigi elada ju neis võib -, igatahes mitte võrrelduna kesklinna uhkete kivimajadega, kus osa sundüürnikke kuuldavasti elab. Nn Kindralite-maja tüüpi elamust oleks ju tõesti kahju lahkuda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing