CV Keskus: oleme kõigest stjuuardesside vahendajad

22. märts 2004, 11:00

Ebaseaduslikus stuujardesside vahenduses süüdistatav CV Keskus väidab, et nemad pole süüdi, sest on kõigest vahendajad.

'Oleme samasugune vahenduskanal nagu ajalehed, kus ilmuvad iga päev erinevad töökuulutused, seetõttu on alusetu meid süüdistada ?hobusekauplemises?, kirjutab CV Keskuse juhatuse liige Raivo Hein.

Tema sõnul piirdus CV Keskuse roll vaid töökuulutuse ülesseadmisega ning kandideerinud inimeste kutsumisega intervjuu paika. Intervjuu ja värbamisprotsessi viisid läbi Gulf Airi töötajad.

Tänane Postimees kirjutas, et CV Online vahendab ebaseaduslikult naisi Gulf Airi stjuardessideks. Kuna kandideerida ei saa hambaklambreid ja prille kandvad naised, samuti need, kes on abielus ja kel on lapsed, on see diskrimineeriv. Põhiseaduse järgi on keelatud kedagi soolisel alusel diskrimineerida, näiteks eemaldada naine konkursilt sellepärast, et tal on lapsed.

'Gulf Airi seatud kriteeriumite üle ei saa meie ettevõttel olla mingit otsustamisõigust. Tegemist on hoopis teise kultuuri ja töö traditsioonidega riigiga (nagu mainitud juba, kohalikel naistel puudub õigus tööd teha), samuti spetsiifilise valdkonnaga - lennundusega, kus kehtivad omad reeglid töötajatele,' kirjutab CV Keskus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing