Homme jätkub Elioni ja sideameti vaheline kohtuprotsess

22. märts 2004, 14:25

Homme jätkub kohtuprotsess, kus sideamet nõuab Elionilt oma DSL-võrgu avamist teistele operaatoritele, mis langetaks interneti püsiühenduste hinda.

Unineti teenusoperaatorüksuse juht Ardi Aolaid ütles, et ?kohtuvärk on tingitud Unineti soovist kasutada Elioni võrku oma teenuste pakkumiseks. Elion leiab, et nad ei pea meile oma võrguressursi kasutada andma, meie aga tahaks kliendile DSL teenust Elioni võrgu baasil pakkuda.?

Sideameti seisukohaks on, et telekommunikatsiooniseaduse järgi peab Elion võimaldama teistele firmadele juurdepääsu oma telefonivõrgule, et nood saaksid seal teenuseid osutada.

?Seetõttu tegi Sideamet Elionile ettekirjutuse, et Elion pakuks seda mida me soovisime. Elion keeldus ettekirjutust täitmast ja kaebas asja kohtusse,? lisas Aolaid. ?Asja teeb huvitavaks see, et mujal Euroopas on selline võrgu rentimine normaalne ja dominandid on sunnitud seda tegema.?

?Ma arvan, et ega mul ei ole praegu midagi lisada,? ütles Elioni meediasuhete juht Ain Parmas.

Kui Elion DSL-võrgu avaks, saaksid ka teised firmad pakkuda näiteks koduseid ADSL-püsiühendusi pea kogu riigis. Praegu saavad nad seda teha ainult oma võrkudes, ent need on enamjaolt välja ehitatud vaid suuremates linnades ja üsna piiratud.

Üks firmasid, kes oleks valmis kohe püsiühendusi üle Eesti pakkuma, on Uninet. ?Kui võrk avaneks, tooks see reaalse konkurentsi ka väljapoole Tallinna,? ütles Aolaid. ?Tõenäoliselt mõjuks see nii hinnale kui teenuse kvaliteedile.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing