23. märts 2004 kell 8:02

Börsiülevaade: Hansapanga aktsia võib täna teha rekordi

Hansapanga aktsia hind võib täna tõusta rekordkõrgele.

Seda aga vaid juhul, kui kohalikud investorid ja suure raha omanikud ehk välisinvestorid ei lase end mõjutada maailma aktsiaturgude negatiivsest taustast.

Eile, kui kõigi 17 Lääne-Euroopa börside peamised indeksid sulgusid miinuses, tõusis Tallinna börs. Meile turule ei läinud korda ei Hamasi liidri tapmine ega Taiwani aktsiaturu kukkumine. Täna langes Taiwani aktsiaindeks veel 2,9 protsenti. Mõlemad on kauged asjad ja neid võib olla raske seostada Eestiga. Samas on USA ja Briti investorite tegevus etteteadmata ? võibolla muudetakse üldse aktsiatesse investeerimise osas mõnevõrra kartlikumateks seoses pinevama situatsiooniga, ilma turge valimata.

Hansapanga aktsia tõusis eile 379,12 kroonile. Aktsia ajaloo kõrgeimast hinnast (379,74 krooni) lahutab aktsiat vaid 0,16 protsenti.

Hetkel kuum