EPL: Minister Atonen karmistab Eesti Energia vastutust

24. märts 2004, 07:51

Majandusminister Meelis Atonen soovib suurendada Eesti Energia materiaalset vastutust elektrikatkestuste korral.

Eesti Energia pakkus oma initsiatiivil välja, et tulevikus võib elektrikatkestus kuni 24 tundi kesta, enne kui firmal tekib kohustus kliendile kompensatsiooni maksma hakata. Eesti Päevaleht kirjutab, et Atoneni sõnul tuleks seda ajamäära lühendada. ?Kas on reaalne 6 tundi või 12 tundi, see on teema, mille üle arutada. 24 tunnilt peab seda aga kindlasti vähendama,? ütles ta.

Atoneni sõnul tuleb teenusepakkujale panna vastutus, nii et ta teaks, et võrguteenuse häired lähevad talle maksma ? see motiveeriks Eesti Energiat kvaliteetsemat teenust pakkuma. ?Eesti Energia välja pakutu on küll samm edasi, kuid ma usun, et meil on võimalik pikem samm astuda,? ütles ta.

Mis kujul kompensatsioone täpsemalt maksma hakata, on Atoneni sõnul veel lahtine. ?Tarbijad on erinevaid variante välja pakkunud. Üks võimalus on teha tasaarveldus võrguteenuse hinnast, teine ? otsesed koormised kahjukannataja suhtes,? ütles ta. Eesti Energia karistus ei saa aga olla suurem kui katkestustest tekkiv otsene kahju.

Kompensatsioonide rakendamine eeldab elektrituruseaduse muudatuse läbimist Riigikogus ? Atoneni sõnul leiab see aset ilmselt suve alguses. Ministri määrusega paika pandavad kompensatsioonid selguvad enne elektri hinna tõusu.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing