SLÕL: Petturid pakuvad Iraagi ?eigi pärandust

24. märts 2004, 08:08

Kümned eestlased on maksnud kokku umbes 100 000 krooni petistele, kes lubasid 12 000 krooni suuruse abi eest hiljem miljoneid Iraagi nafta?eigi pärandusest.

Nimelt väidab kirjutaja, et tema isa oli nafta?eik, ja palub abi suure päranduse väljavõtmisel. Kõigepealt tuleb kirjas märgitud kontole kanda raha, soovitavalt 500-1000 dollarit (6300 - 12 600 krooni), et päranduse saanu saaks päranduse välja võtta ning Iraagist Euroopasse tulla, kirjutab SL Õhtuleht.

«Tasu on helde,» vahendab politseiameti pressiesindaja Robert Kõrvits nn Iraagi-kirjade sisu, «tasuda lubatakse hiljem miljoneid dollareid». Peale ?eigi võib pärandaja olla ka kirjutaja onu, vanaisa või muu sugulane.

Kui heauskne inimene kontole raha kannab, tuleb õige pea talle kiri uue nõudega. «Mind võeti Iraagis kinni ja konfiskeeriti raha, nüüd on tarvis pistist anda,» räägib Kõrvits. «Kui inimene saadabki, järgneb veel hulk kirju erinevate põhjendustega, miks Euroopasse tulek venib, kuni inimene peaks aru saama: teda on petetud.» Samas võivad petised soovida, et teatud pangas (netis koduleheküljed) tuleb avada konto ja raha sinna kanda, hiljem see aga kui libapank lihtsalt kaob.

Robert Kõrvitsa sõnul on neid kirju uskudes praegu Eestis petta saanud kümmekond inimest, kelle raha tagasi saada on suhteliselt raske.

Eestisse on miljonite teenimist pakkuvaid kirju saabunud ka Nigeeriast, samuti on liikvel Hispaania ja Hollandi libaloterii, millega võivat saada üle miljoni euro õnnelikuks omanikuks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing