Uus börsipäev, uus Hansapanga rekord

Romet Kreek 25. märts 2004, 00:00

Hansapanga aktsia eilse liikumise kohta võib öelda ? uus päev, uus rekord.

Alles üleeile tõusis aktsia rekordkõrgele ? 381,78 kroonile. Eile tõusis aktsia 0,41 protsenti, 383,34 kroonile. Aktsia käive kuivas täiesti kokku, üleeilse 19,4 mln krooni kõrvale tuli eile vaid 4,6 mln krooni käivet. Väikese käibe- või kauplemiskogusega päevade kvaliteet on oluliselt madalam kui suurte käivetega börsipäevade oma. Seetõttu ei maksaks eilsest rekordtasemest veel eriti lennukaid järeldusi teha. Eilsest väiksem oli Hansapanga aktsia käive viimati selle aasta teisel jaanuaril (1,3 mln krooni). Ilmselt hoiavad müüjad end tagasi, lootes hinnatõusu jätkumist, või plaanivad aktsiad igavesti hoida. Ostjad pole ilmselt vähemalt praegu huvitatud nii kõrgel tasemel aktsiate ostmisest. Seetõttu toimuvadki vaid kõige hädapärasemad tehingud, mida ilmestabki madal käive. Kui ilmneb suurem ostu- või müügihuvi, millele teise poole huvi vastu panna pole, võivad aktsiat oodata ees üsnagi järsud hinnamuutused.

Aasta esimesel börsipäeval, 2. jaanuaril, oli viimati ka eilsest väiksem kogu börsi käive. Eile tehti börsil kokku 49 tehingut 6,4 mln krooni käibe juures, aasta esimesel kauplemispäeval aga 3,45 mln krooni juures.

Eesti Telekomi aktsia hind tõusis 0,64%, 123,14 kroonile, seda 0,6 mln kroonise käibega. Eesti Telekomi aktsia oli viimati väiksem 16. veebruaril (0,2 mln krooni). Paistab, et Eesti Telekomi ülevõtmisspekulatsioonid on vähemalt mõneks ajaks vaibunud. Kuigi märtsi lõpuni on veel jäänud viis börsipäeva, näib vähemalt praegu ? kui järsku huvi kasvu aktsia vastu kuu viimastel päevadel ei kasva ?, et märtsikuu käive võib jääda kõige väiksemaks mullu oktoobrist saati.

Norma oli eile üks vähestest aktsiatest, mille käive päev varasemaga võrreldes suurenes. Aktsia käive kasvas 0,2 mln kroonilt 0,9 miljonile. Norma aktsia hind tõusis kaheksas tehingus 0,43 protsenti, 109,06 kroonile.

Saku Õlletehase aktsia hind, mis püstitas märtsi keskpaigas rekordi, taandus eile. Aktsia langes 0,65 protsenti, 118,91 kroonile 0,08 mln kroonise käibe juures.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing