EPL: Rate.ee Läti versiooni populaarsus kasvab

26. märts 2004, 08:06

Mitmesaja tuhande kasutajaga Eesti veebisait Rate.ee laienes hiljuti Lätti, kus on viie nädala jooksul tõusnud riigi üheks populaarsemaks veebisaidiks.

«Praegu oleme kasutajate arvu poolest 18.?20. ning suveks loodame kindlasti kümne seas olla,» ütles Postimehele Rate.ee asutaja ja omanik Andrei Korobeinik, kellele kuulub ka Lätis tegutsev portaal. «Lehekülgede vaatamise arvult oleme juba praegu Lätis viiendad.»

Läti portaal on nii välimuselt kui sisult Eesti omaga identne, vaid mõned Eestis olemas olevad teenused on praegu Lätis puudu, sest kasutajaid pole veel piisavalt palju. Eile õhtuks oli Läti portaalis üle 3600 kasutaja. Eesti portaalil on kasutajaid üle 260 000.

Korobeiniku sõnul läks Läti portaali käivitamine sealsete partnerite abiga talle maksma umbes 30 000 krooni, mis kulus peamiselt firma registreerimisele, asjaajamisele ja serveritele. Kuna Rate.ee välismaale viimine on nii odav, on Korobeinik sihikule võtnud ka teised Euroopa riigid.

«Suveks vaatame, kuidas see asi Lätis õnnestus, ja siis teeme otsuse, kas ja kuhu edasi,» lausus ta. «Euroopa on kõige atraktiivsem, sest mujal on keerulisem. Kuna see eriti raha ei maksa, tuleb kohe minna, kui tekib võimalus ja on näha, et see asi võib õnnestuda.»

Läti portaali probleemiks on aga eestlased, kes on asunud sinna kontosid tegema ja eesti keeles pilte kommenteerima.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing