Preatoni pank saab uue nime ja strateegia

Liis Kängsepp 26. märts 2004, 16:46

Preatoni panga ostnud kreeklased näevad pangas silda Põhja- ja Lõuna-Euroopa vahel ning kavatsevad anda pangale uue nime ja kujundada ümber strateegiad.

?Preatoni panka meie jaoks ei eksisteeri, kogu pank tuleb nullist uuesti üles ehitada,? ütles panga nõukogu esimeheks saav Dimitrios Germidis, kes on olnud Kreeka suurima kommertspanga president. ?Ostsime Preatoni panga, kuna see oli ainus pank, mis oli Eestis müügiks. Sellest pangast peab saama sild Lõuna- ja Põhja-Euroopa vahel. Meist peab saama rahvusvaheline pank, vähemaga me ei rahuldu.?

Preatoni pank kujundatakse täielikult ümber, paari kuu pärast peaks valmima uus strateegiline äriplaan, mille koostamisega tegeleb pikaaegse konservatiivse panganduse karjääriga Andreas Boumis, kelle sõnul hakatakse investeeringuid rahastama ka läbi kohaliku raha.

Jaepangandusega mehed hetkel tegelema ei plaani hakata. ?Meie prioriteet on siiski investeerimispangandus, kuigi ka jaepangandust ei saa pikas perspektiivis täiesti välistada,? sõnas Germidis.

Sõlmitud ostu-müügilepingu kohaselt kuulub nüüdsest panga enamusosalus kreeklasele Nikolaos Sarrosele, kelle sõnul mängis panga ostmisel olulist rolli see, et tema naine on eestlane. Kreeklased ei nõustunud ütlema, kui suur oli tehingu rahaline väärtus.

Veel pole selge, mis saab Preatoni panga uueks nimeks. Ernesto Preatoni pressiesindaja Dainis Hirve sõnul plaanib mees pikemas perspektiivis maha müüa ka need 20% aktsiatest, mis praegu veel tema valduses on.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing