EPL: Tallinna Sadama juhatuse liige Kiil poliitilises skandaalis

29. märts 2004, 07:52

Siseminister on saanud avalduse Harku vallavolikogu esimehe ja Tallinna Sadama juhatuse liikme Allan Kiili majanduslike huvide deklaratsiooni kontrollimiseks.

Harku vallas rahvaalgatuslikku revisjoni korraldav Andrus Braunbrück süüdistab siseminister Margus Leivole saadetud kirjas Kiili korruptsioonivastase seaduse rikkumises ja oma majanduslike huvide deklareerimata jätmises, kirjutab Eesti Päevaleht.

Avalduse kohaselt omandas volikogu esimees ajavahemikus aprill-mai 2003 6,8 ha kinnistu Kaarma vallas Abruka külas ning 23,32 ha kinnistu Pühalepa vallas Suuresadama külas, kuid pole neid tänini seadusega määratud korras oma majanduslike huvide deklaratsioonis kajastanud. Siseministeeriumist kinnitati, et avaldus on neile laekunud ja sisekontrolli osakond tegeleb sellega.

Sadama juhatuse liige Allan Kiil kinnitas, et tegemist on pahatahtliku laimuga, mille taga on vallas toimuv poliitiline võitlus. ?Olen oma deklaratsiooni kontrollinud, minu arvates on seal kõik kajastatud õigesti,? ütles Kiil. ?Braunbrück on aga ilmselt pahane, et ei saanud erastada oma isale kuuluva lauda ümber põllumajandusmaad ja pealegi on ta sadamale võlgu. Ta tahtis valskusega maad smugeldada, mis oleks talle turuväärtuses sisse toonud vähemalt 25 miljonit krooni.?

?Vale jutt,? ütles Braunbrück seda etteheidet kommenteerides. Kuid ta ei eitanud oma kaebuse poliitilist tausta, ehkki tema sõnul peavad kõik seadust täitma. ?Poliitilised riskid, mis tulevad vallas poliitilisest võitlusest, ei tohiks üle kanduda riigi ühe kasumlikuma ettevõtte juhatusse,? ütles Braunbrük, kes on Harku valla opositsioonilise Res Publica taustajõud. Ta kirjutas kirja Tallinna Sadama nõukogu liikmetele, kus põhjendas, miks ei sobi Allan Kiil sadama juhatusse.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing