29. märts 2004 kell 7:31

SAS lisab lende, ostab uusi lennukeid

Pärast läinud nädalal sündinud kokkulepet ametiühingutega plaanib lennukompanii SAS tegevuse laiendamist uutele liinidele ning uute lennukite ostu.

Ametiühingutega sõlmitud kokkuleppe tulemusel loodab SAS, mille jagamine neljaks eraldi firmaks on nüüd otsustatud, kokku hoida 24 miljardit Eesti krooni. See avab võimalused uuteks investeeringuteks ja tegevuse laiendamiseks.

Läinud nädalal kirjutas Taani majandusleht Börsen, et SAS plaanib investeerida miljardeid kroone väiksemat, kuni 100 istekohaga lennukite ostmiseks, mis hakkaksid lendama riigisisestel liinidel ning võimaldaks praegu alatäituvusega suured lennukid viia teistele liinidele.

Esimesed lennukid, mille maksumus olenevalt suurusest on kuni 315 miljonit krooni, võib SAS osta 2006. a, ütles lehele SASi kontserni juht Jörgen Lindegaard. Kokku plaanib SAS 10-20 taolise lennuki ostu.

Samuti plaanib SAS pikamaalendude lisamist praeguselt 11 liinilt 15 liinile. Kaalumisel on San Francisco ja Hongkong, kirjutas Börsen.

Eile avas SAS uued otseliinid Stockholmist Prahasse, Manchesteri, Dublinisse, Edinburgi ja Skellefteasse ning Kopenhaagenist otseliinid ?anghaisse, Ateenasse, Veneetsiasse, Tamperesse, Krakowi ja Zagrebisse.

Hetkel kuum