EPL: Rahastajad ootavad Geenivaramule võlgu jäädud kümne miljoni tasumisega

30. märts 2004, 08:03

Kuigi investorite sõnul on neil Geenivaramule võlgu jäädud ligi kümme miljonit krooni olemas, ei maksa nad võlga ära enne läbirääkimiste lõppu.

Viimased kuu aega on Geenivaramu teabejuht Aire Koik kinnitanud, et investoreid koondav ettevõte EGeen pole oma kümne miljoni kroonist võlga tasunud. EGeeni esindajad kinnitavad aga, et võla tasumine pole mitte raha, vaid pooleliolevate läbirääkimiste taga, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kumbki osapool ei soovi aga kommenteerida, kui kaugel läbirääkimised on. Samuti ei täpsusta nad seda, kas kõnelused käivad rahaliste kohustuste või EGeeni soovi üle muuta Geenivaramu senine populatsioonipõhine andmetekogumine haigustepõhiseks.

Eelmise nädala lõpus saabus taas Eestisse ka EGeeni tegevjuht Kalev Kask, kes pidas nädalavahetusel rea läbirääkimisi. Pühapäeva pärastlõunal vahendas EGeeni töötaja Kase sõnu, et investoritel on vajalik raha olemas, kuid millal see Geenivaramule üle kantakse, ei soovita sõlmitud kokkuleppe tõttu täpsustada.

?Kuivõrd vastused finantseerimist ja hetkeolukorda puudutavatele küsimustele on omavahel seotud, lükkaks kõigile küsimustele vastamise nädala võrra edasi,? vastas Aire Koik eile.

Geenivaramu nõukokku kuuluvad liikmed rääkisid eile, et nende andmetel käivad praegu kõnelused, mille põhinõudeks on vähendada aastas kogutavaid geeniproove. Samuti soovivad EGeeni esindajad, et Geenivaramu koguks ka haiguspõhiseid proove.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing