USA börsid: odavnev nafta päästis aktsiaturu

30. märts 2004, 09:43

Odavnev kütus ja 2004. aasta madalaima tasemeni vajunud aktsiahinnad tõid eile USA aktsiaturgudele raha, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

Hispaanias toimunud terrorirünnaku ja Hamas rühmituse liidri tapmise tõttu on välisbörsid olnud viimastel nädalatel tugeva rõhu all. Kütusehindade langemine vähendas hirmu, et kasvavad energiakulud hakkaksid ettevõtete kasumeid kärpima.

?Turule ootab tulekut suur hulk raha ning kuna võimalus selleks saabus, otsustati panna raha enda heaks tööle,? ütles Credit Suisse First Boston kauplemisjuht John O"Donoghue.

Lopsaka tasemeni tõusnud nafta hind läks eile langusse, kuna turgudel spekuleeritakse, et suuremad naftatootjad ei vii lubatud tootmiskärbet ellu.
Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon OPEC on 1. aprillist lubatud tootmiskärpe suhtes kahevahel. ?Kui sa näed, et nafta barreli hind liigub 38-40 dollarini barrelist, hakkad muret tundma, ja kui see kukub tagasi 35 dollarini, tunnevad kõik end märksa paremini,? lisas O"Donoghue.

New Yorgis langes naftabarreli hind möödunud nädalal 2,35 dollarit. Eile langes naftabarrel veel 0,28 dollarit ja sulgus 35,45 dollaril.

Dow Jones ja peamiselt tehnoloogiasektori liikumisi kajastav Nasdaqi koondindeks lõpetasid eile viimase kahe nädala kõrgeimal tasemel. Esimene sulgus 10329 ja teine 1992 punktil. Tõusu vastavalt 1,1 ja 1,7%.

Kompaniide poole pealt toetas tõusu Hewlett-Packard, kelle kohta kirjutas nädalavahetuse investeerimisleht Barron"s, et tehnoloogiafirma on jõudnud ühinemisjärgse edu teele. Aktsia tõusis 3,6%, tasemeni 23,17 dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing