Pangad muutsid laenustatistikat

Tõnis Oja 31. märts 2004, 00:00

Tarbimislaenude maht kasvas Eesti Panga andmetel jaanuaris 40 protsendi võrra 2,1 miljardi kroonini. Liisingufirmade väljastatud tarbijafaktooringute maht kukkus samal ajal 83 protsenti 111 miljoni kroonini. Eesti Panga avalike suhete osakonna teatel pole siiski tegemist elanike tarbimisharjumuste muutusega, vaid hoopis pangad muutsid oma statistiliste andmete edastuse metoodikat, mistõttu varem liisingutootena märgitud tarbijafaktooringud läksid pankade laenutoodete nimekirja.

Aasta kaks esimest kuud on laenu- ja liisinguturul olnud stabiilsed. Kommertspankade väljastavate laenude jääk kasvas jaanuaris 2,0 ja veebruaris 1,7 protsendi võrra 71,7 miljardi kroonini. Eraisikutele antud laenude maht ületas jaanuaris 20 miljardi krooni piiri, ulatudes veebruari lõpuks 20,5 miljardi kroonini. Eelmise aasta veebruariga võrreldes on see kasvanud 49 protsenti. Eluasemelaenude maht on aastaga kasvanud 61 protsendi võrra 15,6 miljardi kroonini. Kinnisvaralaenude järelmaksu portfell on eelmise aasta veebruariga võrreldes kasvanud 13 protsendi võrra 5,4 miljardi kroonini.

Eluasemelaenude keskmine intress langes veebruaris 0,1 protsendipunkti võrra uuele rekordiliselt madalale tasemele 4,5 protsendini. Kokku aga kerkis keskmine laenuintress jaanuaris 0,68 protsendipunkti ja veebruaris 0,10 protsendipunkti võrra.

Ettevõtete liisingutabel

Ettevõtete laenutabel

Laenu ja liisingutabelid on esitatud PDF formaadis, kui Teie browser ei toeta seda formaati soovitame installeerida siit oma arvutisse Adobe Acrobat Reader

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing