EPL: Omanike saladusse jäämisel praamilepingut ei sõlmita

31. märts 2004, 08:03

Riik ei sõlmi Sõru?Triigi praamiühenduse konkursi võitnud Küprose firmaga Tiandra Shipping Limited (TSL) lepingut, kui see ei avalikusta omanikke.

?Leping jääb sõlmimata, kui ei selgu, kes on Küprose firma omanikud. Siis hakkab Tallinna Sadam teenust osutama. Saaremaa Laevakompanii (SLK) ei jää kindlasti sellele liinile edasi sõitma,? ütles majandusminister Meelis Atonen Eesti Päevalehele ja lisas, et vajaduse korral tehakse uus riigihange.

?Minu loogika ütleb, et kui riik ostab avalikku teenust, peab avalikult käituma ka firma, kes seda teenust pakkuma hakkab. Riigiga ei tohi nii käituda, et konkursi võitja tuleb dotatsiooni küsima ja mängib ise pimesikku,? ütles Atonen.

Ministri meelest on halb, kui riigilt dotatsiooni saav firma ei avalikusta oma tausta. ?Me ei saa sõlmida lepingut 28 miljoni krooni peale advokaadibürooga, kes mängib pimesikku ja salatseb. Kui keegi tuleb heade kavatsustega riigiga lepingut sõlmima, ei ole vaja salatseda. Mulle isiklikult näib, et see ei ole viis, kuidas peaks riigiga asju ajama,? lisas Atonen.

Atonen kahtlustab, et TSLi omanike ringis on kindlasti ka Saaremaa Laevakompanii ainuomanik Vjat?eslav Leedo.

?Mina selles firmas omanik ei ole ja ei esinda seda firmat ka Eestis. Mind huvitab väga vähe, kes selles firmas omanik on. Koostööd oleme aga selle firmaga nõus tegema ja teavet jagama, kui firma selle eest raha maksab. Mind ausalt öeldes, ei huvitagi, kes on selle firma omanik, sest koostööd ei tehta mitte firmaomanike, vaid firmade vahel,? ütles Leedo.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing