PM: Varastatud riigivili jäi suures osas Eestisse

31. märts 2004, 08:07

Kaitsepolitsei kinnitusel turustati Rakveres varastatud riigi vilja peamiselt Eestis.

Põllumajandusminister Tiit Tammsaare sõnul oli tema ametisse astudes riigiviljast suurem osa juba kadunud. «Kirjanduslikult öeldes, kui Arno isaga koolimajja jõudis, olid tunnid juba alanud,» lausus ta.

Vilja turustati aga üle Eesti ning kaitsepolitsei kinnitusel seda massiliselt Eestist Lätti ja seejärel siia tagasi ei veetud. Tammsaare sõnul turustati vilja nagu tavaliselt ning nii müüdi osa sellest lihtsalt maha, teine osa jahvatati aga jahuks, kirjutab Postimees.

Rakvere Viljasalve juhtkonda kuulunud Sergei Karakai sõnul saab kõige täpsema ülevaate sellest, kuhu riigivili kadus, Rakvere Viljasalve raamatupidamisest. Vilja müüdi tema kinnitusel nagu tavaliselt. See tähendab seda, et Rakvere Viljasalv võttis riigivilja ning talitas sellega nagu tavalise talle kuuluva viljaga. Osa sellest läks jahuks, osa müüdi Rakvere Piiritusetehasele, osa viidi ka Eestist välja.

Enda kinnitusel ei tea Karakai aga täpsemalt riigivilja saatusest suurt midagi, sest sellega tegeles viljasalve juht Vladimir Semjonov. «Semjonov on kaitsepolitseile aga kõik ära rääkinud,» kinnitas ta. Seetõttu on Karakai kindel, et politsei suudab vilja saatusest ka üpris täpse pildi saada.

Kaitsepolitsei komissari Henno Kuurmanni sõnul ei ole uurija Rakverest kadunud riigivilja kogust siiani veel täpselt määranud, mistõttu on ka Rakvere Viljasalv esialgu kinni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing