Erinevate tootjate seadmed ei pruugi ühilduda

Mart Engelbrecht 01. aprill 2004, 00:00

Väikeettevõtetes ja ka kodudes on peale arvuti kasutusel hulk lisaseadmeid: printer, skanner, veebikaamera. Lisaks arvutivõrk, traadiga või traadita, ja seda uuemal ajal ka kodumajapidamistes. Esimesed seadmete soetamised on teadagi tehtud hinna alusel. Kui seadmeid juurde soetatakse, võib tekkida ebameeldiv ja mõistetamatu ühilduvuse probleem.

Näiteks traadita võrgus peaksid ametlikult kõik seadmed omavahel suhtlema, mida tagab standard (nt 802.11b). See hakkab kohe silma pakendilt, kui olete seadet soetamas. Tegelikkuses võib olla asi erinev. Erinevat kaubamärki kandvad adapterid ja traadita võrgu tugijaamad kasutavad erinevat tarkvara. Tugijaam toetab mingit kindlat funktsiooni või on tal kindel tööomadus vaid siis, kui temaga suhtleb sama tarkvara kasutav adapter. Lisaks võivad olla probleemid seadme juhtprogrammide ehk draiveritega. Kõik see viib välja sinna, et erinevate tootjate seadmed ei ühildu või ei saa mingeid funktsioone kasutada. Riknenud seadme saab parandusse viia, kuid halb ühilduvus ei ole rike.

Et kokkupuude niisuguste muredega oleks minimaalne, soovitan võimaluse korral, kui on kavas mitu seadet osta, valida sama tootja seadmed. Ehk kui on nt 3Com?i interneti jagamise traadita tugijaam (wireless gateway), siis tuleks soetada sama tootja adapterid.

Tihti pole aga ettevõtjal välja kujunenud kindlat kohta, kus arvutikaupu osta või pole poes olemas ühe tootja täisvalikut. Ka jaemüüjad lähtuvad täna odavuse printsiibist ja püüavad leida odavamaid pakkujaid. Jaemüüjaile peegelduvad ühildumatuse ja mittefunktsionaalsuse probleemid tagasi pahaste ostjate näol. Keskendumine kindlatele kaubamärkidele võimaldab ka müüjal personali tõhusamalt koolitada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:19

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing