EPL: Bergmann oli vahistamisel purjus

01. aprill 2004, 08:04

Eile hommikul vahistasid keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude talituse töötajad Tartus ärimees Andres Bergmanni, kes oli ilmselgete joobetunnustega.

Kuna Bergmann keeldus joobeseisundi tuvastamisest, ei oska teda vahistanud politseinikud öelda, milline oli mehe joobeaste, kirjutab Eesti Päevaleht.

Lõuna politseiprefektuuri pressiesindaja Kadri Palta sõnul polnud politseil põhjust Bergmannile koostada ka joobeseisundi tuvastamise akti, sest sellel, kas Bergmann oli vahistamisel kaine või purjus, pole mingisugust vahet.

Politseiameti pressiesindaja Robert Kõrvits kinnitas, et Bergmann oli vahistamisel purjus. ?Kohal viibinud politseinikud suutsid väliste tundemärkide järgi selle kindlaks teha. Samas ei saanud Bergmann olla väga purjus, sest ta oli kontaktivõimeline ning teadis oma õigusi. Olgu siis selle näiteks see, et joobeekspertiisist ta keeldus,? lisas Kõrvits. Bergmanni vahistasid neli politseinikku.

Teisipäeval tegi Tartu maakohus määruse, mille alusel tuli võtta ERA Panga endine juht Bergmann vahi alla. Bergmanni otsis politsei nii Tallinnast kui ka Tartust, viimaks tabasid politseinikud mehe tema kodust Tartus. Bergmann anti üle Lõuna politseiprefektuurile ja toimetati arestikambrisse kainenema.

Bergmann viibis 24.?27. märtsini kohtu loata Saksamaal. Samuti rikkus Bergmann ka varem kohtutõkendit ning ületas korduvalt riigipiiri.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing