Euroopa börsidel oli Ericssoni päev

Raivo Sormunen 02. aprill 2004, 00:00

Euroopa börse vedas eile enamus päevast võrguseadmete tootja Ericsson, mis teatas hommikul, et firma esimese kvartali kasumlikkus ületab ootusi.

Üle poole oma esialgsest töötajaskonnast koondanud Ericsson ütles, et kulude kokkuhoiuefekt on oodatust suurem ning see aitab tõsta firma esimese kvartali kasumlikkust. Firma loodab, et lõppenud kvartalis ületab firma tegevuskasumi rentaablus möödunud aasta viimases kvartalis saavutatut 41,6%.

?See on meeldiv üllatus,? ütles Bloombergile SG Asset Managementi fondivalitseja Stuart Gilmartin. ?Edasist aktsiahinna arengut tüürib müügikasv.?

Ühes kasumiprognoosi tõstmisega kordas Ericsson, et esimese kvartali käive jääb möödunud aasta neljanda kvartali omale alla. Samas peaks 2004. aasta esimese kvartali müük olema möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 5?9% parem.

?Ericssoni kasumil on ruumi kasvada ja see käib ka teiste tehnoloogiafirmade kohta,? ütles Nextra Investment Managementi fondivalitseja Davide Rimini.

Eile õhtul kell kuus maksis Ericssoni aktsia Stockholmi börsil 22,2 Rootsi krooni ehk 6,2% kolmapäevasest sulgemishinnast enam. Börsipäeva jooksul saavutatud kõrgeim tase ulatus koguni 23,10 kroonini. Ericssoni võitluskaaslane Nokia maksis samal ajal Helsingis 16,79 eurot ning oli 0,7% plussis. Prantsuse Alcatel SA on kosunud 4,4% ja jõudnud 13,40 euroni. Euroopa tehnoloogiasektorit kajastav indeks Stoxx on alates möödunud aasta 12. märtsist kosunud Bloombergi andmeil 73%. Investorid on spekuleerinud, et tehnoloogiasektor on esimene, mis kulude kokkuhoiu ja majanduse kosumise peale tärkama hakkab.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing