ARK soovitab kõigil kontrollida liiklusregistri andmeid

02. aprill 2004, 15:18

ARK soovitab füüsilistel ja juriidilistel isikutel kontrollida oma andmeid liiklusregistris ja neid vajadusel uuendada.

ARK avab esmaspäevast, s.o 5. aprillist uuendatud infotelefoni 620 1200 (töötab tööpäevadel kella 9 - 16) ja infopäringu võimaluse kodulehel www.ark.ee, millel ettevõtted ja eraisikud saavad kontrollida oma sõidukite andmete veatust liiklusregistris. Andmete kontrollimine ja seadusega ettenähtud puhkudel uuendamine on vajalik, sest liiklusregistris olevad vananenud kirjed võivad tulevikus tuua automanikele kaasa ebameeldivusi ning muudavad sõidukitega seotud toimingute tegemise keeruliseks. Vananenud andmed võivad põhjustada sõiduki omanikele probleeme liikluskindlustuspoliisi sõlmimisel, raskeveokimaksu arvutamisel ja tasumisel, tehnoülevaatuse sooritamisel ja kokkupuutel politseiga.

'Eelkõige peaksid andmeid kontrollima ja täpsustama need sõidukiomanikud, kelle sõiduki registritoiming on tehtud enne 23. novembrit 1999 või kellel on sinine AA-seeria registreerimistunnistus,' lausus ARK asedirektor Teo Saimre.
Tema sõnul puudutab andmete täpsustamine ligikaudu 50 000 sõidukiomanikku. Kõige suurema grupi moodustavad firma nimel olevate sõidukite omanikud, kes ei ole ettevõtte äriregistri kandemuutusest teatanud liiklusregistrile, sageli on teatamata ka firma aadressi muutused. Eraisikutest sõidukiomanike andmetes vajab täpsustamist või lisamist isikukood ja elukoha aadress.

Kehtima hakanud uus liikluskindlustuse seadus ja ka kavandatavad muudatused tehnoülevaatuse korraldamisel, eeldavad samuti registriandmete korrektsust.

Kõigil, kes omavad sõidukeid, soovitab ARK kontrollida oma andmeid liiklusregistris kodanikuportaali kaudu või kasutades infotelefoni. Kontrollida saab ka ARK kodulehel oleva sõiduki andmete kontrollpäringu kaudu või vahetult ise ARK büroosse tulles.

Registreerimisandmetesse muudatuste tegemine ja uue registreerimistunnistuse väljastamine on maksustatud 200-kroonise riigilõivuga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing