Rahapesu tõkestamine vajab jätkuvalt tähelepanu

05. aprill 2004, 14:09

Finantsinspektsioon esitab täna Euroopa Nõukogu rahapesu tõkestamise meetmeid hindavale ekspertkomiteele kommentaarid Eestit käsitleva raporti kohta.

Raportis annavad MONEYVALi (MONEYVAL ? Council of Europe Select Committee of Experts on the Evaluation of Anti-Money Laundering Measures) eksperdid hinnangu rahapesu tõkestamise meetmete rakendamisele Eestis.

Täpsemalt hinnati rahapesu tõkestamise meetmete rakendamist Sise-, Justiits- ja Rahandusministeeriumi haldusalas, Politseiametis, Keskkriminaalpolitseis, Rahapesu Andmebüroos, Maksu- ja Tolliametis.

Eesti kommentaaride ja selgituste esitamist ekspertgrupi koostatud raporti projektile koordineeris koostöös siseministeeriumi ja Rahapesu Andmebürooga Finantsinspektsioon, kelle üheks ülesandeks on rahapesu tõkestamise alaste meetmete rakendamise järelevalve Eesti finantssüsteemis. Finantsinspektsioon on MONEYVALi juures Eestit esindava delegatsiooni eesistuja.

?Loodame, et rahapesu tõkestamise valdkond muutub Eesti julgeoleku eest vastutavate ametkondade jaoks senisest olulisemaks. Eesti suutlikkus selles vallas on riikliku usaldusväärsuse ja maine küsimus,? kommenteeris rahapesu tõkestamise alase tegevuse riiklikku tähtsust Finantsinspektsiooni juhatuse esimees Andres Trink.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing