6. aprill 2004 kell 13:34

Kroonpress: Prisma Prindi investeering võrdub Elcoteqi Eestisse toomisega

Kroonpressi tegevdirektor Andres Kull ütles, et Prisma Prindi investeering tihendab konkurentsi eelkõige Eesti trükiteenuse ekspordis.

Kulli sõnul mõjutab 70 mln kroonise rotatsioontrükimasina soetamine kohalikku turgu vaid niivõrd, kuivõrd tootmismahtu Soome tellimuste täitmisel üle jääb. 'Siinsel trükiteenuse hinnal ei ole hetkel kuskile allapoole minna, kuid ma üldse ei kahtle selles, et investeering suurendab konkurentsi,' lausus Kull. Kuna kohalikud trükihinnad on madalad, teenivad Eesti tööstused kasumi eelkõige teenuse müügist välismaale.

'Tegu on umbes samasuguse tehinguga, kui Elcoteq toob tootmise siia,' kommenteeris Kull trükkimise lõpetamist Keski-Pohjanmaan Kirjapaino OY tütarettevõttes Art-Print Oy Tallinna soetatava rotatsioontrükimasina kasuks ja omanike ringi muutust Prisma Prindis.

Kull lisas, et Soome trükitööstus elab praegu üle raskeid aegu, kuna osa Venemaa eksporti on ära langenud. Prisma Prindi andmetel registreeritakse Venemaal praegu 2-3 uut trükikoda päevas.

Kroonpress ekspordib 15-20 protsenti trükiteenustest, kui arvestada ainult perioodikat, siis 30-40 protsenti.

Hetkel kuum